Na letnú školu žurnalistiky sa dá prihlásiť do 15. júna

06.06.2011 Celý región

BRATISLAVA 6. júna (WBN/PR) - Na letnú školu žurnalistiky sa môžu stredoškoláci prihlásiť do 15. júna. Rozhodol o tom jej organizačný výbor. Ružomberská katedra žurnalistiky tým chce dať šancu aj ďalším záujemcom, ktorí sa na novinársku školu zatiaľ nestihli prihlásiť.

„Sme potešení veľkým záujmom o druhý ročník našej letnej školy. Do konca mája sa prihlásili desiatky záujemcov, no chceme vyhovieť aj ďalším, ktorí nás žiadali o predĺženie termínu registrácie,“ uviedol hlavný organizátor Lukáš Marťák z Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku (KŽ FF KU). Študenti druhých a tretích ročníkov stredných škôl sa mohli na podujatie prihlásiť pôvodne do 31. mája, po novom tak môžu urobiť do 15. júna. Zaregistrovať na podujatie sa možno na internetovej stránke lsz.ku.sk

Letná škola žurnalistiky sa koná v Ružomberku od 30. júna do 3. júla. V rámci podujatia sa uskutoční množstvo zaujímavých workshopov, ktoré budú simulovať podmienky redakčnej práce. Hlavným cieľom je školenie študentov stredných škôl, ktorí sa venujú tvorbe školských časopisov, rozhlasových vysielaní, internetových portálov, alebo uvažujú o štúdiu novinárstva v budúcnosti. Účastníkov čaká bohatý odborný i sprievodný program. Jeho súčasťou sú školenia skúsených lektorov či stretnutia so známymi tvárami slovenských médií.

Podujatie každoročne pripravuje KŽ FF KU, ktorá ako jediné akademické pracovisko na Slovensku poskytuje všetky tri stupne vzdelávania v odbore žurnalistika. Posledný akademický rok jej pedagógovia vzdelávali v bakalárskom, v magisterskom a v doktorandskom stupni štúdia 200 poslucháčov.

Ján Debnár
hovorca Letnej školy žurnalistiky 2
hovorcalsz@gmail.com

 

Vyberte región